Hlavní obsah

Anti-Flag jsou hlavní hvězdou nedělního koncertu v rámci turné Antidote

Novinky,
Praha

Američtí političtí punkeři Anti-Flag jsou hlavními hvězdami turné Eastpack Antidote, které se v neděli zastaví v pražském Roxy. Skupina na něm propaguje svoji letošní desku The People Or The Gun. Dále zahrají torontští AlexisOnFire, bostonští Four-Year-Strong a britští The Ghost Of A Thousand.

Foto: Alex Švamberk, Právo

Justin Sane ze skupiny Anti-Flag

Článek

Anti Flag zahrají v České republice už počtvrté. Naposled se představili v létě Trutnově, loni ale dokázali slušně zaplnit i malou sportovní halu na pražském Výstavišti.

Jejich melodický punk vychází z tradic stylu 77, písně jsou úderné a agresivní ale nikdy jim nechybí výrazně melodie. Hlavně však nepostrádají názor. Anti-Flag reprezentují angažovaný punk dneška, jenž se hlásí k odkazu The Clash a Dead Kennedys. Hudebně jsou sice méně pestří než legendární anglická formace a nejsou tak úderní jako Biafrova parta, nemají ani takovou sžíravost a ironii.

Bushova éra však pro ně byla jako stvořená, protože skupině poskytovala velké množství témat a ironie nebyla za dané situace ani třeba. Proto bude zajímavé sledovat, jak zareagují na další vývoj v Americe za vlády Baracka Obamy. V současné době kapela věnuje větší pozornost ekologii a boji za práva zvířat, podporují Greenpeace a PETA. Věnujíé se také porušování práv lidí a zejména žen na Blízkém východě i otázkám svobody slova v islámských zemích

Torontší AlexisOnFire patří k představitelům současného progresivního post hard coru, který se snaží vymanit se z klišé.

Bostonští Four-Year.Strog zase kombinují melodický pop punk s úderností hard core.

Koncert začne již v 18.00 hodin, protože se musí končit v deset večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám