Hlavní obsah

Režisér dramatu Životy těch druhých se v Hollywoodu spojil s Angelinou

Novinky, Stanislav Dvořák

Německý režisér Florian Henckel von Donnersmarck se proslavil ponurým dramatem o komunistické policii ve východním Německu Životy těch druhých. Poté, co získal Oscara, prý chytil komerční vítr v Hollywoodu a jeho další počin už nemá s Německem nic společného. Podle listu Variety to má být thriller s Angelinou Jolie.

Článek

Očekávaný kasovní trhák s názvem The Tourist by byl remakem francouzského filmu Hledejte Anthonyho z roku 2005. Režisér však nabídku ještě oficiálně nepřijal.

Angelina Jolie by ve snímku měla hrát atraktivní agentku Interpolu, která zjistí, že její bývalý milenec je zločinec a skrývá se neznámo kde. Musí použít všechny znalosti a prostředky, aby ho objevila. Sam Worthington by měl být turistou, který se do toho nechtěně přimotá.

Cruise film už jednou zazdil

Původně byl příběh napsán pro Toma Cruise a Charlize Theronovou, Cruise ale film potopil, když se rozhodl pro jiný projekt.

Producenti polozapomenutý film vytáhli až díky tomu, že se do něj zapojila Angelina Jolie, která je ještě pořád zárukou slušných zisků. Dlouho váhala ohledně režiséra a nakonec ji přesvědčili, že tím pravým bude nenápadný Němec, kterého ještě před třemi roky nikdo neznal.

Pokud si to von Donnersmarck ještě nerozmyslí, v únoru začne natáčet svůj první "velký" hollywoodský film. Do kin se dostane v roce 2011.  

Reklama

Výběr článků

Načítám