Hlavní obsah

Gallagher: Oasis skončili definitivně

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák britské skupiny Oasis Liam Gallagher řekl listu The Times, že jejich rozpad je definitivní, i když necítí zlobu. Poprvé od odchodu svého bratra v srpnu tak vysvětlil situaci, které fanoušci nerozuměli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Koncerty Oasis už jsou minulostí.

Článek

"My jsme Oasis ukončili. Nikdo to neudělal za nás, což je vlastně cool," sdělil zpěvák britským The Times. Sedmatřicetiletý Liam Gallagher také uvedl, že zvažoval své další hudební působení a rozhodl se, že bude pokračovat sám. "Budu dělat muziku až do dne, kdy zemřu," sdělil novinářům.

Gallagher vidí rozpad slavné kapely smířlivě. Jezdit na turné s bratrem a ostatními prý byla vždycky legrace, ale "nic netrvá věčně".

Jeho bratr Noel nedávno "se smutkem i úlevou" oznámil, že už s Liamem není schopný spolupracovat a všechny koncerty proto ruší. Ve skupině se necítil dobře, prý ho ostatní i uráželi. Přesto jim poděkoval za úžasných 18 let.

Oasis byli populární hlavně v devadesátých letech. Část kritiků přiznává jejich prvním deskám velký význam, ale minimálně stejně silně byl vždy slyšet i hlas jiné části kritiky, která zdůrazňovala, že Oasis až příliš nápadně kopírují své vzory z šedesátých let. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám