Hlavní obsah

Ameriku ovládla komedie o likvidování zombíků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bláznivý zombie filmeček s jednoznačným názvem Zombieland se stal aktuálně nejúspěšnějším snímkem v USA. Za první víkend si vydělal cca 25 miliónů dolarů.

Článek

V hlavní roli Zombielandu se jako lovec nemrtvých představil americký herec Woody Harrelson. Podle BBC to bude jeho komerčně nejúspěšnější film. Na druhém místě je v americkém žebříčku rodinný animák Cloudy With a Chance of Meatballs.

Zatím znamenal pro Harrelsona největší úspěch film Neslušný návrh, který je už 26 let starý. Začátkem devadesátých let vydělal 18 miliónů dolarů za první víkend. Osmačtyřicetiletý herec, který pochází z Texasu, si před lety zahrál také ve slavném Formanově dramatu Lid versus Larry Flint a v kultovce Takoví normální zabijáci. Známé jsou i filmy Vlak plný peněz, Vrtěti psem a Tahle země není pro starý.

Zombieland režiséra Rubena Fleischera je popcornová oddechovka, která si dělá legraci z hororů. V hlavních rolích kromě Harrelsona uvidíme mladou seriálovou herečku Emmu Stoneovou a Jesseho Eisenberga. Starší generaci zastupuje slavný Bill Murray (Krotitelé duchů, Ztraceno v překladu, Zlomené květiny atd.)

V ČR bude mít film premiéru až 3. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám