Hlavní obsah

Eric Clapton a Jeff Beck budou hrát spolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomenální kytaristé Jeff Beck a Eric Clapton budou vystupovat spolu. Zatím je potvrzen koncert v Londýně 13. února. Už společně hráli na benefičních akcích a nedávno také v Japonsku v Saitama Super Aréně. Koncert měl takový úspěch, že se oba muzikanti rozhodli pro delší spolupráci.

Článek

"Eric a já jsme letos zahráli v Japonsku a byla to bomba. Od té doby jsme v pravidelném kontaktu a mluvili jsme o tom, že uděláme podobné show pro další fanoušky," řekl Jeff Beck.

“Vždy jsem Jeffa Becka považoval za jednoho z nejlepších kytaristů, je to kamarád, skvělý chlap a fakt nadaný muzikant," dodal Eric Clapton.

Oba umělci mají za sebou fantastickou kariéru, která sahá až do šedesátých let. Když Clapton v roce 1965 opustil Yardbirds, nahradil ho právě Jeff Beck. Během koncertů by chtěli každý zvlášť zahrát retrospektivní set vlastních věcí a pak v další části zahrát společně.

Legendární Eric Clapton koncertoval v České republice pouze jednou a to v roce 2006 ve vyprodané pražské Sazka Aréně. Fanoušci na něj čekali přes třicet let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám