Hlavní obsah

Do Česka opět zavítají britští Kosheen

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské seskupení Kosheen se chystá opět potěšit své věrné české fanoušky. Do svého nově ohlášeného evropského turné, na něž vyráží v plné pětičlenné sestavě, zahrnulo i Prahu. Skupina vystoupí 27. října v holešovickém klubu SaSaZu.

Článek

Ostrovní seskupení z Bristolu nabízí originální směsici drum and bassu a trip hopu, řízlou rockem, folkem i jazzem. Ta je bezprostředně po jejich vzniku vynesla až na vrchol taneční scény. 

Kosheen vznikli v roce 1998 spojením producentů Darrena "Decodera" Beala a Markeeho Substance Morrisona s původem welšskou zpěvačkou Sian Evansovou. Ty později doplnili bubeník Mitch Glover a klávesista Gary Eccles.

První desku Resist, která vyšla v roce 2001 přijali fanoušci i kritici s nadšením. Vedle nejznámějšího hitu Hide U obsahovala například i dodnes populární songy Hungry, Catch či Suicide. Z nuly se skupina vyšvihla rovnou do top tenu britských hitparád.

O dva roky později nahráli Kosheen o něco mystičtější, náladovější a také kytarovější desku Kokopelli, z níž asi největší úspěch zaznamenala píseň All in my head. Zatím poslední album s názvem Damage vydala kapela v roce 2007. Zvukově se v něm mísí elektronika Resist i tvůrčí náboj a temnota Kokopelli. Celkově nepříliš výrazné album propagoval singl Overkill.

Dá se bez nadsázky říct, že Kosheen rádi koncertují a Českou republiku si vyloženě oblíbili. Jsou pravidelnými hvězdami letních festivalů a navštívili už i několik tuzemských klubů. Zdaleka přitom nehrají jen v metropoli. Poslední koncert odehráli v Česku před rokem.

Kosheen si poslechněte zde.

Podzimní pražský koncert se uskuteční v holešovickém klubu SaSaZu 27. října. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro za 650 Kč nebo na místě za 850 Kč. Vip vstupné stojí 1500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám