Hlavní obsah

Chraplák Chris Rea ani příští rok nevynechá Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Vynikající bluesový kytarista a osobitý zpěvák Chris Rea se opět vrací do české metropole, tentokrát aby propagoval svou novou kompilaci Still so Far to Go - The Best of Chris Rea. Jeho příznivci se sejdou v Kongresovém centru 1. února 2010.

Foto: Právo

Chris Rea

Článek

Rea je fenomén, který vystupuje již desítky let a prodal více než 30 miliónů desek. Do České republiky jezdí pravidelně a jeho koncerty si udržují stabilně kvalitní úroveň. Hraje na nich slavné hity jako Josephine, Looking for the Summer, Julia, Let´s Dance a Road To Hell, ale také hodně improvizuje.

Narodil se v roce 1951 v britském Middlesborough v italsko-irské rodině. Kariéru zahájil v roce 1973 s kapelou Magdalene, ale proslavil se až později jako sólista. Jeho prvním počinem byla deska Tennis (1980) a pak následovalo dvacet dalších.

Milovníci jeho kytarového umění už vědí, že to co dělá z koncertů unikátní zážitek, jsou právě pomalé  kytarové improvizace. Osobitý Rea v nich ukazuje, že méně not je někde více, a fanoušci, které má mezi mladíky i mezi seniory, to dokážou ocenit.

Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejích za 790 -1390 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám