Hlavní obsah

Věra Špinarová bude mít první DVD

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když to zní neuvěřitelně, jedna z největších stálic české populární hudby a ostravská patriotka Věra Špinarová dosud neměla vlastní DVD. Její fanoušci si dokonce dosud nemohli koupit ani cédéčko se záznamem živého koncertu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Věra Špinarová

Článek

V Kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě vznikl ve středu živý videozáznam koncertu Věry Špinarové a její kapely, který bude později vydán jak na DVD, tak i formou zvukového záznamu na CD.

Oba disky se budou prodávat v jednom balení za cenu jednoho nosiče. Na trhu by se měla nahrávka objevit ještě před letošními Vánocemi.

Místo pro pořízení záznamu nebylo zvoleno náhodně - ve stejném sále totiž zpěvačka začínala jako čtrnáctiletá svoji kariéru. „V tom kulturáku jsem kdysi na soutěži pro začínající zpěváky odstartovala svoji pěveckou kariéru. A kromě toho je tam dobrá akustika,“ vysvětlila Věra Špinarová.

Při příležitosti natáčení DVD zpěvačka na středeční koncert nechystá žádnou speciální show nebo efekty. „Bude to syrový záznam koncertu, žádné zvláštní efekty a ohromující světla. Chceme, aby byla co nejvíce zachycena atmosféra mých živých vystoupení, aby to bylo úplně přirozené. Takže když budu na konci zpocená, chci, aby to tam bylo vidět,“ řekla Právu zpěvačka.

Na koncertu, ze kterého bude záznam pořízen na osm kamer, nebude Špinarová zpívat žádný speciální repertoár. „Připravili jsme sice takovou desetiminutovou směs mých písniček, kterou tam zahrajeme, jinak ale půjde o úplně normální koncert, s jakým jezdíme po republice,“ řekla.

Nicméně dodala, že až bude nahrávka na světě a fanoušci ji budou mít doma, bude muset dramaturgie koncertů pravděpodobně doznat určité změny. „Možná zase prohrabu stará elpíčka a opráším další písně, které jsem už dlouho nezpívala. Už jsem totiž zjistila, že některé moje staré písně jsou mi dnes mnohem bližší než v době, když jsem je nazpívala ve věku pětadvaceti let. Ty písničky mají často nejen krásnou melodii, ale i texty, psané pro vyzrálou ženskou,“ dodala Špinarová.

Po dokončení práce na DVD bude zpěvačka pokračovat v nahrávání nového studiového alba. To by mělo vyjít v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám