Hlavní obsah

Diskotékové fistulky Bee Gees se ještě jednou vrátí

Novinky, Stanislav Dvořák

Přeživší členové diskotékové legendy Bee Gees nehodlají zůstat v důchodu a opět budou vystupovat, oznámila BBC. Před šesti lety přišla skupina, která proslula nepřirozeně vysoko vyšponovaným mužským zpěvem, o jednoho z bratrů Gibbů (Maurice), ale dva zbylí členové (Robin a Barry) to nechtějí vzdát.

Článek

"Dva z nás se vracejí," řekl Robin Gibb rádiu BBC. S bratrem si prý prošli velmi emotivním obdobím po smrti Maurice, ale teď už vědí, že chtějí jít dál. 

Plánuje se série vystoupení, Robin ale neupřesnil, kde a kdy se budou konat. O natáčení nových desek se BBC nezmiňuje vůbec. Po smrti Maurice bratři tvrdili, že už nebudou vystupovat jako Bee Gees, nyní si to ale rozmysleli. 

The Bee Gees existovali už v šedesátých letech, většina lidí si je ale spojuje s disko érou let sedmdesátých. Bratři Barry, Robin a Maurice Gibbovi byli v této době absolutními vládci taneční hudby a jejich pozici ohrozil až Michael Jackson.

Velmi se proslavili díky filmu Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou. Postupně prodali více než 180 miliónů desek a jejich písničky Stayin Alive, Night Fever nebo How Deep Is Your Love se hrají v rádiích dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám