Hlavní obsah

Slavní hudebníci vytvořili film o Antonu Corbijnovi

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavné hudební hvězdy připravily dokument o holandském fotografovi a režisérovi Antonu Corbijnovi. Tato legenda natáčela videoklipy na příklad pro U2, Depeche Mode či Nirvanu. Všichni tvůrci dokumentu z řad populárních hudebníků v něm sami vystupují.

Článek

Bono z U2, Michael Stipe z R. E. M. a Dave Gahan z Depeche Mode se podíleli na realizaci dokumentu o fotografovi a režisérovi Antonu Corbijnovi. Jmenuje se Shadow Play: The Making Of Anton Corbijn a uváděn je na některých filmových festivalech.

Corbijn pracoval pro celé hudební nebe

Přestože se Corbijn nepohybuje v Hollywoodu, měl možnost pracovat s největšími hvězdami hudebního světa.

Kromě zmíněných zpěváků s ním spolupracovali Chris Martin z Coldplay, Brandon Flowers z The Killers nebo Brendan Summer z New Order. Všichni v dokumentu o slavném Holanďanovi hovoří.

Corbijna proslavila především práce s černobílými fotografiemi a videoklipy. Na svém kontě má například videoklipy pro U2, Depeche Mode, Nirvanu, Rollins Band či Joy Division.

Natočil i celovečerní film Control (2008), který vypráví příběh Iana Curtise ze skupiny Joy Division.

Reklama

Související témata:

Související články

U2 hráli pod kosmickým monstrem

Berlínský Olympiastadion byl v sobotu večer plný. Irská skupina U2 se tam před osmdesáti tisíci páry očí zastavila se svým monstrózně pojatým 360° Tour.

Výběr článků

Načítám