Hlavní obsah

Vorel dotáčí miliardáře s Mádlem, Polívkou a Matonohou

Novinky, Stanislav Dvořák

Manipulace, korupce, politika, PR agentury, lži. To jsou témata nového filmu Jak ulovit miliardáře, který dotáčí režisér Tomáš Vorel. Ve filmu si zahráli Jiří Mádl, Bolek Polívka, Milan Šteindler, Tomáš Matonoha a další.

Článek

"Jak ulovit miliardáře je první český celovečerní film natočený na kameru Red One 4K a především pak ve své kvalitě převedený na film. Jedná se o první digitální ekvivalent 35 mm filmu – tedy ten nejkvalitnější obrazový záznam, který můžeme ve filmu v současné době vidět. Na stejnou kameru je například natočený v českých kinech uvedený film Che Guevara – revoluce od Stevena Soderbergha," sdělila Martina Reková z agentury 4press.

"V případě práce s touto kamerou to znamená klást daleko větší důraz na práci výtvarníků a kostymérů, vše musí být naprosto dokonalé,“ vysvětluje Tomáš Vorel.

Tomáš Vorel

Režisér Tomáš Vorel se narodil v Praze roku 1957. Začínal před třiceti lety krátkými filmy jako To můj Láďa a Rychlé šípy. Současně už účinkoval v představeních Divadla Sklep. Jeho experimentální hudební satira Kouř (1990) má dnes kultovní postavení u většiny kritiků i diváků stejně jako Pražská pětka (1989). Převážně kladně byly hodnoceny i další snímky Cesta z města, Skřítek a Gympl.

Natáčelo se v Čechách a v rakouských Alpách. Film vstupuje do kin 1. října a svým tématem, které se vztahuje k lobbyingu, manipulaci s informacemi, korupci a s ní spojeným tlakům, naprosto zapadne do atmosféry volebního klání. Do hlavní role obsadil Vorel Tomáše Matonohu.

Reklama

Výběr článků

Načítám