Hlavní obsah

Rekordy i prohry víkendových hudebních festivalů

Právo, ČTK, jaš

Taneční festival Mácháč 2009, který skončil v neděli ráno v Doksech na Českolipsku, vytvořil nový návštěvnický rekord. Přijelo na něj přes 10 tisíc lidí. Největší zájem byl o vystoupení nizozemského dýdžeje Ferryho Corstena a Paula Oakenfolda, oficiálního dýdžeje turné zpěvačky Madonny, kteří přišli na řadu až v samotném závěru šestnáctihodinového tanečního maratónu.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Plexis zahráli v kolínském Kmochově.

Článek

Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Okoř, který se konal v sobotu v podhradí Okoře u Prahy, přilákal téměř 5 tisíc návštěvníků.

Na akci se představili Fate Magazine, Mňága a Žďorp, Marek Ztracený, Desmod, Divokej Bill, Anna K & Band, Vypsaná Fixa, Mig 21, Chinaski a akci zakončil Ondřej Hejma se skupinou Žlutý pes.

Na akci se představili Fate Magazine, Mňága a Žďorp, Marek Ztracený, Desmod, Divokej Bill, Anna K & Band, Vypsaná Fixa, Mig 21, Chinaski a akci zakončil Ondřej Hejma se skupinou Žlutý pes. Část výtěžku akce bude podle pořadatelů jako každoročně věnována na renovaci hradu Okoř.

Na kolínském Kmochově ostrově se v sobotu uskutečnil 12. ročník hudební přehlídky Natruc. Asi dvanácti stovkám návštěvníků pořadatelé nabídli koncerty skupin Divokej Bill, Wohnout, Southpaw, Skyline, Sunshine, Plexis, Prohrála v kartách a dalších.

„Letos přišlo méně lidí, než jsme očekávali. Mohlo to být i počasím, protože přes den pršelo. Rozhodně nás to mrzí,“ řekl právu Petr Fořt z pořádající Ameba Production.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám