Hlavní obsah

Funkový průkopník Sly Stone pracoval s Michaelem Jacksonem na desce

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební server NME upozornil na nový dokumentární film Coming Back for More o významném americkém hudebníkovi Sly Stoneovi (Sly and the Family Stone). V něm se tvrdí, že Stone točil desku s Michaelem Jacksonem.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Michael Jackson

Článek

Server nezjistil, co se s rozdělanou deskou stalo a zda by mohla v dohledné době vyjít. Film Coming Back for More bude mít premiéru až na podzim. 

Samotná informace o jejich spolupráci zní pravděpodobně, je totiž známo, že Jackson se v začátcích velmi inspiroval hudbou tohoto vizionáře z 60. let. Stejně tak Sly Stone ovlivnil další dnešní hvězdy, jako jsou Prince nebo Lenny Kravitz. Kravitz kopíruje nejen jeho kytarový styl, ale jednu dobu i vypadal jako on. 

Sly and the Family Stone se proslavili na přelomu 60. a 70. let. Jejich kombinace "bílé a černé hudby", tedy rocku, soulu a funku tehdy udivovala publikum svou avantgardností. Mezi nejslavnější písně z té doby patří Dance to the Music, Underdog, I Want to Take You Higher nebo Family Affair.

Sly Stone ale v dalších letech podléhal drogám a také umělecky začal vrávorat. Ještě v osmdesátých letech vydal pár písní, ale na vrchol už se nevrátil.

Podle režiséra dokumentu Willema Alkemy dnes Stone žije téměř jako bezdomovec, protože jeho bývalý manažer ho připravil o zisky ze starých desek a žádné nové nenatáčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám