Hlavní obsah

British Shakespeare Company vystoupí na Pražském hradě

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní Letní shakespearovské slavnosti zavítá od 21. do 23. srpna soubor British Shakespeare Company, anglickou kritikou označovaný za „evropskou jedničku v kategorii divadla pod širým nebem“.

Článek

Po Royal Shakespeare Company je to největší a neznámější shakespearovská společnost v Británii, specializovaná na představení „open air“.

V Praze hostuje soubor poprvé a uvede tu dva ze svých nejpopulárnějších titulů: v sobotu 22. 8. to bude „letní“ komedie Sen noci svatojánské, v pátek 21. a v neděli 23. 8. hravá komedie Mnoho povyku pro nic.

Komedie v alžbětinských kostýmech

„Nejvyšší purkrabství Pražského hradu je překrásným místem a ideálním prostředím pro nejpopulárnější ze Shakespearových romantických komedií,“ uvádí Robert J Williamson, zakladatel souboru, jeho ředitel a herec v jedné osobě.

Obě inscenace s celkem šestnácti profesionálními shakespearovskými herci, oblečenými do výpravných alžbětinských kostýmů, se odehrají za doprovodu živé hudby, v komickém duchu a dobovém prostoru, který pro své hry upřednostňoval i sám William Shakespeare.

British Shakespeare Company přijíždí do Prahy v rámci svého letního turné, během něhož vystupuje také v Norsku a na řadě míst ve Velké Británii.

Představení budou uvedena v anglickém originále. Vstupenky v cenách 190, 290, 390 a 490 Kč prodává Ticketportal, k dostání jsou i v pokladně u Nejvyššího purkrabství Pražského hradu.

Reklama

Související články

Ben Kingsley přijede do Prahy na Shakespeara

Oscarový představitel Gándhího, divadelní a filmový herec Ben Kingsley tento víkend navštíví Prahu. Do české metropole doprovodí svoji manželku, herečku...

Výběr článků

Načítám