Hlavní obsah

Rada ČRo vyhlásila výběrové řízení na generálního ředitele

Výběrové řízení na nového generálního ředitele Českého rozhlasu (ČRo) vyhlásila Rada ČRo. Uzávěrka pro podávání přihlášek je vypsána na 31. srpna. O dva dny později radní otevřou obálky se jmény, životopisy a písemnými úvahami kandidátů o aktuální situaci a budoucnosti ČRo. První kolo hodnocení bude neveřejné a bez účasti kandidátů 23. září.

Foto: Petr Honík, Právo

Prozatímní ředitel ČRo Richard Medek

Článek

Do druhého kola, které bude veřejné a uskuteční se 30. září, postoupí ti kandidáti, kteří splní základní požadavky radních. Mezi těmito požadavky jsou například negativní lustrační osvědčení, vysokoškolské vzdělání, prokázání manažerských schopností, trestní bezúhonnost, znalost světového jazyka či české občanství.

"Inzerát na generálního ředitele se objeví v Hospodářských novinách, Mladé Frontě DNES, deníku Právo, v agentuře ČTK, v České televizi a Českém rozhlase včetně internetových stránek," řekl na zasedání místopředseda rady Ladislav Jíša.

Harmonogram výběrového řízení je podle místopředsedkyně rady Dany Jaklové nastavený tak, aby byla volba zhruba v měsíčním předstihu před vypršením tříměsíční lhůty na zvolení generálního ředitele.

Lhůta skončí 22. října. Do té doby je pověřeným generálním ředitelem ČRo Richard Medek, který ve funkci nahradil Václava Kasíka. Toho radní odvolali na mimořádném zasedání 22. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám