Hlavní obsah

Na festival České hrady.cz přišlo celkem 30 tisíc lidí

Právo, Šárka Hellerová, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu v noci skončil po pěti letních víkendech pátý ročník hudebního festivalu putujícího po českých hradech. Poslední zastávkou akce České hrady.cz byl Rožmberk nad Vltavou, kde se letos akce konala poprvé.

Článek

Na poslední festivalový víkend se sjelo více než šest tisíc návštěvníků, festival tak dohromady navštívilo třicet tisíc lidí. Jeho návštěvnost předčila očekávání samotných organizátorů, kteří avizovali, že na festival přijede dvacet pět tisíc lidí.

Letos organizátoři nabídli v rámci deseti dnů vystoupení předních českých kapel, jako jsou Chinaski, Monkey Business, Vypsaná Fixa, Sunshine nebo Wohnout, na festivalu také exkluzivně a společně vystupovali Divokej Bill s Čechomorem ve speciálním dvouhodinovém setu. Páteční komornější program patřil Bratrům Ebenům, Danu Bártovi, Jiřímu Schmitzerovi, v hradních prostorách vystupoval i David Koller.

Niceland, Skyline a Vladimír 518

Program festivalu se snaží představit i méně známé nebo žánrové české hudebníky, letos po Čechách s festivalem putoval projekt Niceland, taneční skupina Skyline nebo hiphopoví Vladimir 518 & Hugo Toxxx. Na festivalu nedošlo za celou dobu konání k jediné programové změně, tedy všichni interpreti vystoupili v předem avizovaných časech a v kompletním složení.

Organizátoři už nyní uvažují o tom, jaké kapely by měly vystoupit na festivalu České hrady. cz 2010. „Festival děláme pro ty lidi, kteří k nám jezdí, a je pro nás důležité, co považují za kvalitní program. Rádi uvítáme jejich tipy na příští, už sedmý ročník festivalu,“ shrnul organizátor Viktor Souček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám