Hlavní obsah

Happy festival v Čeladné bude hostit Martu Kubišovou i Pražský výběr 2

– Čeladná, Frýdek-Místek

Hudební Happy festival v Čeladné na Frýdecko-Místecku začne ve čtvrtek 30. července a potrvá do soboty 1. srpna. Hlavními taháky budou Marta Kubišová a Pražský výběr 2.

Článek

Na pódiu se představí i Ľuboš Beňa s rezofonickou kytarou či český písničkář a harmonikář Václav Koubek. Vystoupí i slovenská zpěvačka Szidi Tobiasz, Láďa Kerndl či kapela Čankišou.

"Cílem Happy festivalu je seznámit návštěvníky s přední českou hudební scénou, kterou běžně neslýchají z rádií, ale naopak se za ní musí vypravit do klubů. Proto si na své přijdou zejména vyznavači kvalitní hudby všech generací," oznámil pořadatel akce Petr Baránek. Veškeré informace zájemci mohou najít na internetových stránkách www.happyfestival.cz.

Hudba se bude snoubit se sportem

Zároveň s festivalem bude Čeladná hostit jeden z turnajů evropské golfové série PGA s oficiálním názvem Moravia Silesia Open. Série European Tour je nejvyšší v Evropě, jakousi protiváhou americké PGA.

V Čeladné se například představí mladý Angličan Chris Wood, který ve svých 21 letech zaujal před týdnem na British Open v Turnberry, kde obsadil třetí místo. Hrát budou mimo jiné Angličan David Howell, český rodák s německým pasem Alexandr Čejka a designér hřiště v Čeladné Miguel Ángel Jiménez ze Španělska. Právě on je jediným účastníkem v Čeladné z první světové padesátky.

Reklama

Výběr článků

Načítám