Hlavní obsah

Festival Benátská noc sázel na jistotu

Novinky, Martin Hošna (Autor je editorem časopisu Rock &Pop)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Skála

Benátská noc patří k tradičním festivalům, kde vystupují hlavně tuzemské kapely. Ze zahraničních hostů se jako headlineři letos předvedli crossoverová skupina Guano Apes a Tarja Turunen, bývalá zpěvačka symfometalové skupiny Nightwish.

Článek

Ve dnech 24. – 26. 7. přivítala Malá Skála na Turnovsku tisíce návštěvníků, kteří měli možnost vychutnat atmosféru typického českého festivalu. Na třech podiích se předvedla smetánka české hudební scény: Chinaski, Wohnout, Divokej Bill, Support Lesbiens, Čechomor nebo Vypsaná fixa.

Nechyběli ani nováčci pop rocku Marek Ztracený, Tomáš Klus, aplaus si vysloužily zpěvačky Aneta Langerová či Katarina Knechtová. Benátská noc přilákala fanoušky metalu a tvrdého rocku, kteří měli možnost zhlédnout vystoupení symfometalové kapely Epica, gotických Paradise Lost, zmiňované Tarji Turunen či Němců Guano Apes, kteří podnikají v současnosti comebackové turné.

Páteční večer patřil operní divě Tarje Turunen, jež objíždí svět se svým debutovým albem My Winter Storm. Získala popularitu hlavně účinkováním v kapele Nightwish, kterou během vystoupení nezapomněla několikrát připomenout.

Vrcholem letošní Benátské noci byl koncert znovuobnovených Guano Apes, jejichž crossover dokázal rozpumpovat mnohatisícový dav. Hudba německé kapely možná zestárla, ba místy nudila, nicméně publikum bylo spokojené a užívalo si energický rock do maxima. Hrdinkou večera se tak stala zpěvačka Sandra Nasic, která vystoupení zakončila kapelní hymnou Lords Of The Boards.

Festival Benátská noc se může pochlubit jedinečnou atmosférou, přes nepříznivé počasí se konaly i zábavové akce Neckyáda na Jizeře nebo Rock girls football. Jedinou vadou na kráse byl rozbahněný trávník v areálu, v němž se davy lidí brodily s nemalou námahou a promotéři hříčku přírody nezvládli. Festival se dá hodnotit jako vydařený, přestože tu návštěvník nenarazil na žádné razantnější hudební překvapení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám