Hlavní obsah

Whitney Houstonová se po letech vrací na scénu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Whitney Houstonová, bez které si lze těžko představit popová 90. léta, v poslední době upadla v zapomnění, ale zdá se, že se vyhrabala z osobních problémů a v září vydá nové album I Look To You. V těchto dnech představila několik písní v New Yorku.

Článek

Houstonová začínala zpívat jako dítě v gospelovém sboru v 70. letech. Odmalička byla školena i doma, její matka Cissy Houstonová byla zpěvačkou a mezi její příbuzné patří i slavná soulová diva Dionne Warwicková.

Když vydala v roce 1985 první sólo desku nazvanou prostě Whitney Houston, stala se jedním z nejprodávanějších debutů v historii popu. Následovaly např. desky Whitney nebo My Love is Your Love, ale nejslavnější nahrávkou pravděpodobně navždy zůstane soundtrack k romantické filmové "limonádě" Bodyguard, jehož součástí je nejúspěšnější singl Houstonové, coververze I Will Always Love You.

Koncem 90. let začala její kariéra upadat. Zpěvačka měla osobní problémy s manželem Bobby Brownem, se kterým se později rozvedla, a stále víc propadala alkoholu a drogám.

Nový návrat

Ve 45 letech se teď pokouší o comeback. Nový materiál zatím slyšela jen její matka, producenti a VIP hosté jako Alicia Keysová. Zpěvačka řekla časopisu Time, že měla chuť kariéru ukončit, odstěhovat se na opuštěný ostrov a otevřít si stánek s ovocem, ale matka jí domluvila a ona vyslyšela její přání.

Zpěvačka, která před lety prodala více než 140 miliónů nosičů, získala si i obdiv kritiky a posbírala desítky cen včetně šesti Grammy, se nemusí obávat, že by její deska úplně propadla, nicméně návrat na vrchol nebude pro stárnoucí hvězdu jednoduchý.

Hudební svět se za deset let posunul, přišly nové idoly a lidé už nejsou ochotní kupovat originální CD. Majitelka úžasně pronikavého pop-gospelového hlasu tak jen těžko překoná úspěchy ze zlaté éry 90. let.

Reklama

Výběr článků

Načítám