Hlavní obsah

Večírkem pro nedočkavé dnes začíná Benátská noc

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Skála

V obci Malá Skála nedaleko severočeského Turnova začne dnes ve 20 hodin Večírkem pro nedočkavé 17. ročník hudebního festivalu Benátská noc.

Článek

Přestože museli pořadatelé na poslední chvíli z programu pro nemoc stáhnout vystoupení Nadi Urbánkové, Františka Ringo Čecha a holandské skupiny Edge Of Sanity, nabídnou program přitažlivý zejména pro milovníky tvrdší rockové hudby.

Hlavní hvězdou víkendové akce bude německá skupina Guano Apes, která se letos po čtyřleté pauze krátkodobě vrátila na hudební scénu a absolvuje omezený počet koncertů.

Kryté sezení pro pět tisíc návštěvníků

Jediný český koncert se uskuteční v sobotu ve 21.55 právě na Benátské noci, a jelikož kapela nenachystala žádné nové skladby, těšit se lze zejména na ty, jimiž na přelomu minulého a tohoto století proslula.

Dalšími atrakcemi festivalového programu jsou finská zpěvačka Tarja Turunen, britský vokalista Midge Ure, skupiny Paradise Los, Epica, z našich pak Chinaski, Divokej Bill, Čechomor, UDG a další.

Pořadatelé mimo jiné slibují kryté sezení pro pět tisíc návštěvníků, čtyři hudební scény, autogramiádu a na nedaleké říčce i neckyádu. Vstupenka na celý festival stojí 1 150 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám