Hlavní obsah

Živák Judas Priest potěší staromilce

Novinky, Stanislav Dvořák

Angličtí metaloví dinosauři Judas Priest se zformovali před neuvěřitelnými 40 lety v Birminghamu a dodnes objíždějí svět se svými koženými oblečky a starosvětskou show. Své věrné v létě potěší živákem A Touch of Evil Live, který shrnuje koncertní materiál za poslední tři roky.

Článek

Generační souputníci slavných Black Sabbath se proslavili v 70. a 80. letech deskami jako Sad Wings of Destiny, Sin After Sin, Stained Class, British Steel. Notoricky známá je zejména písnička Breaking The Law. O to větší zklamání přijde, když zjistíte, že na CD tato zásadní hymna všech metalových hrozičů a hlavotřasů chybí. To nelze odpustit, vždyť Judas Priest bez Breaking the Law jsou jako Michael Jackson bez Thrilleru.

Jinak se dá říci, že se A Touch of Evil moc neliší od nahrávek starých dvacet, třicet let. Zvuk kapely je stále stejně masivní a Rob Halford řve jako tur. Zběsile rychlá kytarová sóla často nedávají moc smysl, přesto jsou Judas Priest podle některých metalových kritiků stále jednou z nejlepších živých kapel na světě. O tom, že jejich koncerty mají atmosféru, není třeba pochybovat, z CD si to ale užijete jen částečně. 

Judas Priest: A Touch of Evil Live, Epic 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám