Hlavní obsah

Na Okoř přijedou Chinaski i Mňága

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční hudební festival pod hradem Okoř se letos koná v sobotu 22. srpna 2009 od 14 hodin. Jako vždy je zaměřen na českou popovou scénu. Přijedou skupiny Chinaski, Mig 21, Mňága a Žďorp, Divokej Bill a spousta dalších.

Foto: Petr Eret, ČTK

Michal Malátný ze skupiny Chinaski

Článek

Největším tahákem jednodenního festivalu budou Chinaski, momentálně zřejmě nejpopulárnější popová  kapela v ČR. Svůj debut vydala už v roce 1995, tehdy ovšem hrála v úplně jiném personálním složení a její zvuk byl spíše klubový než středoproudový. Svou poslední řadovou desku 07 nabídla před dvěma lety, loni vyšel živák Když Chinaski tak naživo. 

Vedle hlavních hvězd se představí také tvrdší skupina Desmod, jižanský Žlutý pes, popová zpěvačka Anna K a jí žánrově příbuzný písničkář Marek Ztracený. V rámci doprovodného programu vystoupí Ohnivý cirkus Garuda. 

Vstupenky jsou v sítích Ticketpro a Ticketportal za 400,- Kč a na místě v den konání festivalu za 450,- Kč. Děti do 12 let a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám