Hlavní obsah

Ve středu Prahu rozparádí Patti Smith, B. B. King, Joe Jackson i Soulfly

– Praha
Právo, Jaroslav Špulák

Středeční večer v Praze se nese ve znamení čtyř koncertů a bohaté nadílky stylového hudebního menu. Divadlo Archa hostí Patti Smith, B. B. King vystoupí v Tesla Areně, V Lucerna Music Baru se představí Joe Jackson a Soulfly zahrají v Paláci Akropolis.

Článek

V Divadle Archa se po čtyřech letech představí Patti Smith. Kultovní americká zpěvačka, jež začínala v newyorském undergroundu v polovině 70. let minulého století, nejezdí na turné často, a když vyjede, nečítá série mnoho zastávek. Prahu si ale oblíbila a přijíždí představit písně z dosud posledního alba Twelve i nepostradatelné kousky z let minulých.

Mistr jazzbluesové kytary B. B. King vystoupí večer v Tesla Areně. Podle všeho by to měl být jeho poslední koncert u nás, neboť čtyřiaosmdesátiletá legenda se chystá odpočívat. Jak to skutečně bude, ale ukáže čas. Majitel čtrnácti cen Grammy nahrál od roku 1940 na padesát desek a bylo by s podivem, kdyby ty chystané nedoprovodil koncerty. Toto turné se jmenuje One More Time (Ještě jednou) a je tedy také „navíc“.

V Lucerna Music Baru se představí Joe Jackson. Není to příbuzný zesnulého Michaela, byť tento Brit má též osobitý přístup k hudbě. V jeho tvorbě se mísí pop, jazz i klasika, vychází z punku i ska. Nebude hrát jen z loňské sbírky Rain, ale provede zájemce svou historií. Hudební světoběžník žije střídavě v Berlíně, Portsmouthu a New Yorku.

Soulfly to v půl osmé v Paláci Akropolis rozparádí v tvrdém stylu. V roce 1997 je v Arizoně založil natruc své bývalé brazilské partě Sepultura Max Cavalera a má se za to, že duch tamních řízných rockových šamanů šel za ním. Probíhající turné je k loňskému albu Conquer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám