Hlavní obsah

Na Rock for People se baví přes dvaadvacet tisíc lidí

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Patnáctý ročník hudebního festivalu Rock for People je v plném proudu. Sobotní večer patřil zahraničním skupinám Arctic Monkeys, Hadouken a Freestylers. Českou hudební scénu reprezentovaly skupiny Wohnout, Plexis, Chinaski, Vypsaná fixa a Xindl X. V sobotu večer napočítali pořadatelé dvaadvacet tisíc návštěvníků.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britští Hadouken na Rock for People 2009

Článek

Od pátku se na festival sjížděly tisíce lidí. V pátek, kdy se konal Večírek pro nedočkavé, se zde sešlo osm tisíc nadšenců. V sobotu okolo poledne se na festivalu pohybovalo již šestnáct tisíc lidí. K večeru pořadatelé spočítali na dvaadvacet tisíc návštěvníků.

Sobotní večer patřil skupinám Hadouken!, Arctic Monekys a Freestylers, které dostávaly pubilkum do varu. Hadouken oproti loňskému roku představili trochu drsnější a rockovější styl. Freestylers vsadili na krásný hlas černošské zpěvačky, který se jim vyplatil.

Arctic Monkyes jsou považováni za největší hvězdu sobotního večera a nejde jen o výši jejich honoráře, který si za svůj set řekli. Pod pódiem se sešly tisíce zvědavých lidí, většina pak odcházela s romanticky melancholickou náladou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britští Arctic Monkeys na Rock for People 2009

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britští Freestylers na Rock for People 2009

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Fanoušci Arctic Monkeys na Rock for People 2009

V neděli vystoupí Divoký Bill, Horkýže slíže, Tata Bojs, velmi očekávaní Ska-P i The Kooks.

Návštěvníci mohou také navštívit autogramiády. V neděli je možné získat podpis od Ready Kirken, Therapy, Anety Langerové, Blue Effectu, Horkýže slíže, Divokýho Billa, The Kooks a Ska - P.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám