Hlavní obsah

Jackson připravoval album, které ho mělo vrátit na výsluní

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělo ho vrátit zpátky na piedestal a fajnšmekrům taneční hudby vyrazit dech. Vydání nového průlomového alba se ale Michael Jackson před svou smrtí nedočkal.

Foto: MEGAN LEWIS, Reuters

Král popu Michael Jackson

Článek

Deska, již připravoval ve spolupráci s Akonem, Ne-Yoem a Will.I.Am z Black Eyed Peas, kteří stáli za úspěšnými tituly Justina Timberlakea, Beyoncé, Rihanny či rapera 50 Cent, neměla ještě název a posluchači se možná nikdy nedozví, zda opravdu mohla Jacksonovu kariéru vzkřísit.

Album vznikalo několik let a zčásti se natáčelo v Las Vegas. „Je to neuvěřitelné,“ prohlásil o novém materiálu týden před Jacksonovou smrtí Akon. „Chceme, aby vzniklo něco, co dosud neudělal a to je výzva. Není toho moc, co Michael Jackson nepokryl. Jen se na to připravte,“ dodal.

Jackson se podle britského deníku The Guardian reakce publika na novou desku obával a datum jeho vydání neustále odkládal. „Je to těžké, všichni ho sledují a kolem je tolik mladé konkurence,“ hodnotil to Ne-Yo a dodal: „Tohle album musí být lepší než Thriller. (Michael) chce nejsilnější melodie. Volá mi a říká: ‘Moc se mi líbí ta třetí píseň, číslo čtyři by mohla být silnější a jednička, tam změň první sloku. Tak nashle.’ A já je pak předělám a on řekne oukej, jsou perfektní, pošli další, takže já nevím, co si nechá, čeho se zbaví a co nahraje.“

„Myslím, že máme šanci udělat něco obrovského. (Michael) pořád zpívá jako pták. Má na cokoliv,“ tvrdil předloni Will.I.Am.

Jackson plánoval vydání alba pod labelem Two Seas, který v roce 2006 v Bahrajnu vytvořil společně se synem krále Chalífy Hamadem bin Ísou. Kromě titulů k připravovanému albu nazpíval podle životopisce Iana Halperina Jackson také stovku písní pro své děti.

Poslední album komerčně nejúspěšnějšího sólového zpěváka všech dob z roku 2001 nazvané Invincible strhala kritika a prodalo se ho "jen" osm miliónů kusů. V ten samý rok také král popu naposledy bodoval v první desítce americké hitparády.

Jacksonova smrt okamžitě oživila zájem o jeho nahrávky. Necelých 12 hodin po oznámení, že zemřel, zaujala na serveru Amazon jeho alba předních 12 míst v žebříku prodejnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Pitva neurčila příčiny smrti krále popu

Úřad koronera v Los Angeles po ukončení soudní pitvy zesnulého "krále popu" Michaela Jacksona oznámil, že ke stanovení příčiny smrti budou třeba ještě...

Výběr článků

Načítám