Hlavní obsah

Depeche Mode vystoupí večer v pražském Edenu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská kultovní skupina Depeche Mode se ve čtvrtek představí na multifunkčním stadiónu Slavie v pražském Edenu. Její koncert je už několik týdnů totálně vyprodaný. Celosvětově dosud prodala přes 40 miliónů desek. Během turné k albu Ultra vidělo její koncerty více než milión fanoušků.

Depeche Mode ve čtvrtek vystoupí v PrazeVideo: ČTK

 
Článek

Basildonská formace patří dnes mezi kultovní kapely temné elektroniky, přitom v době svého vzniku měla jediný cíl: nahrát a vydat singl. Postupem času inspirovala mnohé své hudební kolegy. Vznikla v roce 1980 a její poslední album se jmenuje Sounds Of The Universe (2009).

Několik dnů v květnu bylo ovšem její pražské zastavení v ohrožení, to když se zpěvák Dave Gahan musel podrobit lékařskému zákroku a poté odpočívat. Kapela pár plánovaných koncertních zastávek přeložila na jiná data, ovšem už 8. června se koncertem v Lipsku na pódia vrátila i s uzdraveným Gahanem.

Aby své fanoušky potěšila, prodloužila současné turné až do zimy a do Prahy přijede znovu. 14. ledna rozezní svými skladbami O2 Arenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám