Hlavní obsah

Zahraj to jednoduše, Joe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské očekávání je největším problémem tzv. superskupin (souborů složených z hvězd, které normálně vystupují sólo nebo v jiné skupině). Když vášnivý fanoušek uslyší, že Joe Satriani hraje s někým z Red Hot Chili Peppers a s někým z Van Halen, vytřeští oči a spěchá do obchodu (nebo spíše k internetu). Tam zjistí, že nejde o desku roku. Ale poslouchá se hezky.

Článek

Sammy Hagar a Michael Anthony (bývalí členové Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) a kytarista Joe Satriani si trochu zapařili v Hagarově nočním klubu a řekli si, že vydají desku. Dostala titul Chickenfoot (kuřecí pařátek) a zdá se, že z projektu je nyní regulérní skupina.  

Pánové už nejsou žádní utřinosové a divoké experimenty od nich nečekejte. Nahráli velmi šlapající classic rock bez jakýchkoliv dalších přívlastků. Absolutně nic progresívního, žádný rap, samply, fúze. Ani Satriani nezní úplně jako Satriani, ale spíše jako kříženec AC/DC, Van Halen a Satrianiho. Moc se nepředvádí, sóluje přiměřeně.

Chickenfoot je zkrátka staromódní stadiónovka vhodná pro příznivce melodického metalu 70. a 80. let. Dobré riffy, pravidelný rytmus, prosté refrény a dav může pěkně skandovat. Rychlé věci budou bezesporu výborně fungovat na letních koncertech (bohužel ne v ČR), ale banální balady moc nepotěšily - mimořádně otravná je pětiminutová Learning to Fly.

Chickenfoot: Chickenfoot Warner 2009

Reklama

Výběr článků

Načítám