Hlavní obsah

Ředitel Českého rozhlasu Kasík prý má skončit

– Praha
Právo, Jana Perglerová

Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) Václav Kasík má prý skončit ve funkci. Jeho nástupcem se má údajně stát dosavadní ředitel ČRo 6 Peter Duhan. Informoval o tom v úterý server Aktuálně s odvoláním na své zdroje obeznámené s poměry v ČRo.

Foto: Archiv, Právo

Václav Kasík

Článek

Mluvčí ČRo Eva Tichá oznámila v úterý v tiskové zprávě médiím, že "jde o spekulace, na které nebude rozhlas reagovat“. O odvolání nevěděl nic ani místopředseda Rady ČRo Ladislav Jíša: "O tom bych musel něco vědět. Ředitele může odvolat pouze rada, leda, že by podal rezignaci sám. Ani jedno, ani druhé v tuto chvíli není. To jsou nějaké fámy...“ řekl Jíša Právu. Nejbližší zasedání rady ČRo se koná až 17. června.

Kasík serveru Aktuálně nepotvrdil, že odchází, ale prý tuto možnost nevyloučil. "Nemůžu vám to potvrdit a nechci se k tomu vyjadřovat,“ měl říci Kasík serveru a poté již nebyl na telefonu k dosažení.

Rada ČRo Kasíka v březnu vinila z porušení lustračního zákona. Kasík totiž před osmi lety jmenoval na funkci ředitele svého sekretariátu Libora Křivku, ale neověřil si jeho lustrační osvědčení. Křivka měl být členem kontrarozvědky. Kasík byl podle svého tehdejšího vyjádření "uveden v omyl“. Rada mu záležitost ostře vytkla jako porušení zákona a tím to skončilo. Křivka již v rozhlase nepracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám