Hlavní obsah

Ridley Scott: Vetřelec 5 bude, možná s jiným režisérem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Ridley Scott prozradil podle serveru Killermovies v japonském časopise Famitsu, že vážně uvažuje o pátém pokračování svého kultovního Vetřelce, který letos oslaví už 30 let od premiéry.

Článek

Scott uvedl, že o pátém Vetřelci jedná už pár let a v poslední době "věci postupují kupředu". Do filmu by rád získal herce Nicolase Cage.

Sám film pravděpodobně nebude režírovat, ale nějakým způsobem se na něm podílet chce. "Bude to zřejmě založeno na mé myšlence, takže doufám, že na tom budu spolupracovat," uvedl pro Famitsu.

Společnost Fox s filmem podle Ridleyho Scotta zatím váhala, protože chtěla vědět, jaké celkové zisky přinese poslední díl akční řežby Alien versus Predator a potom teprve pracovat na samotném Vetřelci. 

Nejoblíbenější sci-fi všech dob

Vetřelec je v Česku absolutně nejpopulárnějším sci-fi filmem, což ukázala i anketa, která na Novinkách proběhla v roce 2007. V ní hlasovalo 40 000 lidí a Vetřelec z roku 1979 suverénně zvítězil před Hvězdnou bránou a Matrixem.

Příběh Vetřelce vymyslel americký scénárista Dan O´Bannon (má na svědomí např. Total Recall a Heavy Metal). Zpočátku se Vetřelec jmenoval "Star beast" a v průběhu času došlo v ději k mnoha změnám. Původně měl proti Vetřelci bojovat muž, ale jeden z producentů si myslel, že žena by byla zajímavější.

Režiér Ridley Scott pak ve spolupráci se švýcarským výtvarníkem H.R. Gigerem natočil neuvěřitelně úspěšný snímek, který na dlouho určil trendy ve sci-fi. Americká herečka Sigourney Weaverová se díky Vetřelcům stala megahvězdou. Není ovšem jisté, jestli ve Vetřelci 5 bude hrát. Letos jí bude šedesát let, nicméně odchod do filmového důchodu zatím neohlásila.

Reklama

Výběr článků

Načítám