Hlavní obsah

Bohnický festival Mezi ploty o víkendu oslaví plnoletost

– Praha
Právo, Radmila Hrdinová

Již poosmnácté se tento víkend otevřou brány psychiatrické léčebny v Praze-Bohnicích, aby uvítaly umělce i návštěvníky festivalu Mezi ploty, který od počátku v roce 1992 usiluje o zboření bariér mezi psychicky nemocnými a zdravými lidmi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na pódiu v areálu bohnické psychiatrické léčebny se objeví také kapela Sto zvířat.

Článek

„Festival dosáhne letos své plnoletosti, a to je příležitost k oslavě a rekapitulaci. Letošní program by měl být výběrem těch nejlepších a nejvěrnějších, kteří s Mezi ploty po ta léta spolupracovali,“ oznámil jeden z organizátorů a zakladatelů festivalu Robert Kozler.

V programu se tak objeví například Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Ty-já-tr, Viola, Divadlo v Řeznické, Malé vinohradské divadlo, Ensemble Opera Diversa anebo Činoherní studio z Ústí nad Labem, z hudebních skupin Wohnout, Sto zvířat, Psí vojáci, Horkýže slíže, Toxiuque, Vega, Garage, Lenka Dusilová, Dan Bárta, Jiří Schmitzer, po pěti letech se vrací Divokej Bill.

Po Dobřanech u Plzně a brněnských Černovicích, kde se „mezi ploty“ hrálo minulý a předminulý víkend, festival vyvrcholí v areálu bohnické léčebny, která letos slaví sté jubileum. Novinkou bude Etno stage, kde vystoupí umělci z Indie či Pákistánu, tradičně se naopak budou konat výtvarné i divadelní dílny a bohnická léčebna představí ukázky činnosti chráněných dílen, jejichž výrobky bude možné zakoupit i na jarmarku.

Program začíná odpoledne od 13 hodin, respektive 12.15 hodin a do areálu bohnické léčebny se nejlépe dostanete autobusem 177 nebo 200 ze stanice metra C Kobylisy.

Reklama

Výběr článků

Načítám