Hlavní obsah

Nejromantičtější koncert roku v podání Simply Red

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irský zpěvák Mick Hucknall a skupina Simply Red přivezli v neděli do pražské O2 Arény maximálně uvolněnou a romantickou show zakořeněnou hlavně v soulu a funky, v jedné písni si stylově odskočili i na Jamajku. Po téměř dvou hodinách na pódiu je dupající a pískající dav nechtěl nechat odejít.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Simply Red v Praze

Článek

Simply Red se soustředili jen na hity a svou jubilejní kompilaci Greatest Hits 25 přehráli skoro celou. Známé melodie Stars, Ain't That A Lot Of Love, Money, Ev'ry Time We Say Goodbye, Something Got Me Started, The Air That I Breathe, For Your Babies nebo předělávku klasického reggae Night Nurse lidé odměňovali potleskem na začátku i na konci.

Koncert neměl hluché místo a posluchači nedostali šanci se nudit ani minutu, přestože (nebo spíše protože) Simply Red úplně rezignují na velké efekty a střídání kostýmů a vše dávají do hraní a zpěvu. Nikdo tentokrát nejezdil na výtazích, nevznášel se nad pódiem a neozývaly se ani ohlušující výbuchy ohňostrojů.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Simply Red s vokalistkami

Hucknall přišel v elegantním tmavém obleku s vestičkou a během koncertu si maximálně odložil sako. Uvolněně se procházel po pódiu a jednou se pustil do sehrané scénky pěveckého dialogu se dvěma vokalistkami, které jinak nedostaly mnoho prostoru, stejně jako kvalitní kapela. Frontman ji sice představil, ale nikdo se nepouštěl do sól delších než jednu minutu.

Hucknallovi jako zpěvákovi nelze vytknout prakticky nic. Jeho soustředěný výraz a úsporné vláčné pohyby při zpěvu působily až hypnoticky, když v You Make Feel Brand New přecházel z jazzově brumlavého úvodu "My love..." do báječných výšek a vše doplňoval improvizovanými soulovými "výkřiky".

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Simply Red

Když odešel do zákulisí poprvé, všem bylo jasné, že se musí vrátit, ale když odešel po přídavku, aniž by zazněla jeho legendární coververze hitu If You Dont Know Me By Now, původně od Harolda Melvina & the Blue Notes, nejednoho fanouška překvapil.

Po pár minutách pískání a dupání se ale O2 Aréna slavné soulové balady dočkala. "Ještě jednu písinčku ? Znáte ji?" zeptal se Hucknall zcela zbytečně a většina fanoušků odzpívala úvod za něj.

Simply Red dokázali, že jsou i po 25 letech světovou popovou elitou a jestli jejich koncert nebyl nejlepším koncertem roku, určitě by vám každá návštěvnice (ženy převládaly) potvrdila, že byl nepochybně nejromantičtějším.

Reklama

Výběr článků

Načítám