Hlavní obsah

Čeští Guns'n'Roses aneb Anička na tripu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská sestava Annie's Trip se už nějakou chvíli potuluje po rockových festivalech. Asi do roku 2007 patřila do kategorie nadějná - neznámá, ale teď míří mezi elitu evropské úrovně. Po úspěšné účasti v několika soutěžích vydala letos CD Parisian Jazz a na něm vystřihla velmi propracovanou odpověď na americké hvězdy typu Guns'n'Roses či Red Hot Chili Peppers.

Článek

Annie's Trip se podařilo natočit energií našlapaný rock nasáklý vším dobrým od 70. do 90. let minulého století. Střídají klasický hard-rock s punk-funkovou šlehačkou a bluesrockovými vyhrávkami.

Famózní kytarista Aivn tu téměř plýtvá vychytanými riffy a rychlými, velmi dramaticky vystavěnými sóly podle vzoru Saula Hudsona alias Slashe. V baladách jako You Ain't se zase stylizuje do Aerosmith, stejně jako zpěvák, jehož překotná dikce "there ain't a single thing that i could do"  odkazuje k Tylerovu slavnému "leaving on a seven thirty train heading out to Hollywood" z hitu Crazy.

Když pak nastoupí Aivnovo sólo, chybí už jen hláška "Ladies and gentlemen: Mr. Joe Perry", aby byla iluze koncertu Aerosmith dokonalá.

Hromady hybných riffů a minisóla

Hlavní parketou skupiny jsou ovšem poctivé rychlé vypalovačky v rozsahu tří až čtyř minut, které nenechají posluchače vydechnout. Je to hlavně zásluhou skvělých hybných riffů, které se neustále střídají a navíc jsou výtečně podkreslovanými někdy téměř nepostřehnutelnými minisóly.

Své kouzlo dodává i zpěvák, který si oblíbil kombinaci klasické hard-rockové tradice, ledabylé výslovnosti s frajersky uvolněným "Fuck off" postojem a vztekle rytmického povídání Red Hot Chili Peppers.

Nejoriginálnější na celé skupině je to, že se vůbec nesnaží být nuceně originální, nepodlézá dětem, které žádají momentálně módní předpony "nu" a "emo" a prostě jde ke kořenům. Je to jen rock'n'roll, ale na české poměry bombastický. Zajděte na ně, dokud ještě hrajou za pár korun v malých klubech - třeba 30. května v Chapeau Rouge v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám