Hlavní obsah

Dylan se svou novinkou vede v Americe i v Británii

Novinky, Stanislav Dvořák

Legendární muzikant Bob Dylan se s novinkou Together Through Life usadil na první příčce albových hitparád v mnoha zemích. Jde přitom o desku, jejíž zvuk je čisté retro.

Článek

Také Dylanovo předešlé album Modern Times dosáhlo v USA první příčky. Aktuální CD Together Through Life je na prvním místě v USA, Velké Británii, Dánsku a v Rakousku a mezi prvními je prakticky všude - v Austrálii, Německu, Norsku, Švédsku, Irsku atd. Naopak v české hitparádě IFPI zatím Dylan vůbec neboduje, vedou Depeche Mode.

Dylanova deska je dokonalé retro. Svůj osobitý blues-folk autor vrací kamsi do hlubokých padesátých let, do dřevních časů. Přináší hlavně poctivost prožitku a ryzí muzikantství bez studiových efektů. Album je převážně pomalé a atmosféru dokreslují bluesová sóla na kytaru, trubka a také tex-mex akordeon Davida Hildaga, který táhne zvuk desky ještě více na jih.          

Dylan se aktuálně nechal slyšet, že by se pro příště nebránil spolupráci s ex-beatlem Paulem McCartneym. "Bylo to by to vzrušující, udělat něco s Paulem," řekl časopisu RollingStone. Samotný McCartney už naznačil, že by si o tom rád promluvil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám