Hlavní obsah

Duo Eva a Vašek vystoupí na obřím koncertě pod Řípem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velkým piknikem, na který si mohou návštěvníci vzít deky nebo stoličky na sezení, slunečníky a vlastní občerstvení, se má podle organizátorů stát vystoupení pěveckého dua Eva a Vašek. Dvojice od 29. do 31. května odehraje tři koncerty pod širým nebem na úpatí hory Říp.

Článek

"Na pódiu, které bude mít tvar zrcadlové podoby Řípu, se představí řada hostů, s Evou a Vaškem si například zazpívá Honza Nedvěd," sdělil bavič a promotér Petr Novotný. Čtyřhodinový koncert, který sám vymyslel, bude podle něj "setkáním příznivců české písničky".

Eva a Vašek ve třech po sobě jdoucích dnech představí stejný program se svými největšími hity a zahrají si s různými hosty. Vedle Jana Nedvěda diváci uvidí například dechovku Moravanka, umělecký soubor Ondráš, Richarda Adama, Josefa Zímu, devadesátiletého Stanislava Procházku i několik hostů ze zahraničí. Promotér také jedná o účasti Yvetty Simonové.

"Nechceme diváky ničím překvapovat, oni nás znají. Když se vydaří počasí, budou mít všichni vzpomínku na společné zážitky a pěkný víkend," řekl Václav Ševčík, mužská polovina úspěšného dua, které s ním tvoří životní partnerka Eva Dvořáčková.

Na každý ze tří koncertů může přijít až 35 000 lidí. Vstupenka stojí 250 korun.

Z Ostravy má fanoušky dopravit letadlo

Rozpočet celé akce podle něj není zatím známý. Vstupní náklady činily téměř pět miliónů korun. Pořadatelé si ponechají zisk z prodeje vstupenek a CD i DVD, která se budou během koncertů natáčet. Nedaleká obec Krabčice - Rovné získá finance z pronájmu stánků s občerstvením.

Novotný chce, aby diváky z Ostravska dopravilo na koncert letadlo. Zatím se ale nepodařilo sehnat stroj, který by mohl přistát na nedalekém letišti v Roudnici nad Labem. Z 90 měst budou na koncert vypraveny speciální autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám