Hlavní obsah

Centrum Prahy obsadili Romulané ze Star Treku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer obsadily Slovanský dům v Praze neznámé bytosti připomínající lidskou rasu. Měly zvláštní uniformy, zbraně a někteří i zelenou barvu kůže. Zásah ozbrojených složek ale nebyl nutný, jednalo se jen o setkání Trekkies, skalních příznivců Star Treku, kteří tak vítali jedenáctý celovečerní film z této série.

Článek

"Prostory kina se od 19. hodiny začaly plnit nejen fanoušky tohoto kultovního fenoménu, ale zároveň zvědavými diváky, kteří se se Star Trekem doposud nesetkaly. Ve dvou sálech nakonec velkolepou vesmírnou podívanou zhlédlo víc než 500 diváků. Na ojedinělé akci samozřejmě nechyběli fanoušci oblečení do nejrůznějších kostýmů, a to nejen ze světa Star Treku, ale například i neméně populárních Star Wars," řekl Novinkám český Trekkie David Vítek.

Ohlasy byly podle něj kladné. „Je to úžasné nakopnutí celé ságy. Zamilují si ho i lidé, kteří sci-fi moc neholdují,“ zněla slova nadšených diváků.

„Chtěli jsme jít na něco do kina a zrovna tam běžel Star Trek. Nikdy jsme to s přítelem nesledovali, ale opravdu nás to nadchlo. Mám pocit, že je to něco mezi dramatem a komedií,“ chválila si divačka z Brna.

Reklama

Výběr článků

Načítám