Hlavní obsah

Herec z Dr. House odešel ze seriálu pracovat pro Obamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský herec Kal Penn nedávno odešel z úspěšného televizního seriálu Dr. House a oznámil, že raději bude pracovat jako úředník pro prezidenta Baracka Obamu, informovala BBC.

Foto: Jason Reed, Reuters

Herec Kal Penn, dnes už žádný "zkouřený týpek" z filmu Zahulíme, uvidíme, ale seriózní a hrdý Obamův úředník.

Článek

Penn požádal, aby ho ze seriálu vyřadili, a scénáristé museli Pennovu postavu zabít. V Obamově administrativě se herec uplatní v oblasti vztahů s veřejností. Konkrétně má být jeho úkolem spojení prezidenta s různými skupinami z Asie a pacifické oblasti. 

Jednatřicetiletý herec sdělil novinářům, že se cítí být povolán ke službě veřejnosti. Finančně si tímto krokem těžko polepší. "Není to tak, že bych šel do hereckého důchodu. Určitě se jednou vrátím," uvedl. Penn podporoval Obamu celou jeho volební kampaň a promluvil i na jeho inauguračním koncertě u Lincolnova památníku ve Washingtonu.

Herec Kal Penn jako doktor Kutner v seriálu Dr. House

FOTO: Fox, Bez zdroje

Kal Penn je dnes považován za prvního indo-amerického herce, který se stal velkou hvězdou mainstreamových hollywoodských produkcí. Velký posun v kariéře od postav "zkouřených pohodářů" zaznamenal právě v seriálu Dr. House jako lékař Lawrence Kutner.

Navzdory svému exotickému zjevu se herec narodil v New Jersey v roce 1977, jeho jméno ale původně znělo Kalpen Suresh Modi. Proslavil se v potrhlých komediích jako Sexy party a hlavně Zahulíme, uvidíme, které si sice oblíbili někteří teenageři, ale valná většina kritiků z nich byla doslova nešťastná.

Reklama

Výběr článků

Načítám