Hlavní obsah

Z plzeňské ZOO někdo ukradl klokany

Právo, ib
PLZEŇ

Z plzeňské zoologické zahrady zmizeli za bílého dne dva klokani - samec se samicí ze středně vzácného druhu parma. Hodnota celého páru činí zhruba padesát tisíc korun. Stalo se to už před dvěma týdny, zoo však ztrátu přiznala teprve v pondělí.

Článek

"Výběh těchto klokanů souvisí s venkovním plotem a jeden jeho díl někdo násilně vytrhl," řekl Právu mluvčí zahrady Martin Vobruba, podle něhož existuje několik variant dalšího osudu dotčeného páru. "Vzhledem k ceně se může jednat o krádež na objednávku některého soukromého chovatele," podotkl Vobruba.

Až sedm kilogramů těžká zvířata také někdo mohl ukrást na maso a nebo jim jen mohl otevřít cestu ke svobodě. "To se nám ale zdá málo pravděpodobné. Přes intenzivní pátrání nebyla v areálu ZOO ani jeho okolí po klokanech nalezena žádná stopa," uvedl Vobruba. Případ je o to podivnější, že zvířata zmizela za plného provozu zahrady.

"V jednu odpoledne je ošetřovatel nakrmil a při kontrole za hodinu a čtvrt byli dva ze čtyři klokanů fuč," doplnil Vobruba. Celou záležitostí se zabývá policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám