Hlavní obsah

Mobilní rentgen odhalil skrýš s běženci

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skrýš s běženci odhalili v úterý ráno celníci pomocí nového mobilního rentgenu. Při kontrole dodávkového vozidla mířícího do Německa přes hraniční přechod Pomezí nad Ohří na Chebsku objevili v nákladovém prostoru devět asiatů schovaných ve třech dřevotřískových bednách, ve kterých měly být podle dokladů předložených řidičem při odbavení autodíly.

Článek

"Na monitoru rentgenu se ale jasně zobrazily obrysy lidských postav. Celníci provedli vnitřní kontrolu dodávky a  otevřeli bedny. V každé bedně byli ukrytí tři lidé, celkem 6 mužů a 3 ženy asijského původu ve věku kolem 20 let. Neměli žádné pasy ani jiné doklady totožnosti a byli předáni cizinecké a pohraniční policii," upřesnila mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová.

Dodávku řídil jednadvacetiletý muž z Nové Role na Karlovarsku s dvacetiletým spolujezdcem. Muži byli zadrženi cizineckou policií a jsou důvodně podezřelí z trestného činu organizace nebo umožnění nedovoleného přestupu státní hranice.

Podle Blahutové jde o první případ, kdy mobilní velkokapacitní rentgen, který vlastní celní správa jeden rok, pomohl k odhalení běženců. Rentgen je v současné době využíván v západních Čechách na kontrolu kamionů. Denně se přemisťuje na jiná místa a stanoviště. Umí odhalit nelegální přepravu zboží, tajné schránky a úkryty ve vozidlech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám