Hlavní obsah

Policie: Střelec z lesů je student VŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté ve čtvrtek ráno ve Slaném zadrželi muže, který v minulých dnech zastřelil tři lidi v lese na Brněnsku a Kladensku. Právu to potvrdila středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Podle policie 28letý muž studuje několik vysokých škol, mj. i v Brně. Policisté nevylučují, že chtěl ve stejné trestné činnosti pokračovat, a to v nejbližší době.

Článek

Motiv činu policie nesdělila. K dopadení pomohli i lidé, kteří policii podali důležitá svědectví.

Muž je podezřelý z toho, že minulý čtvrtek zastřelil manžele na procházce v lese u Brna. V neděli pak muže na Kladensku, který tu byl venčit psa. V obou případech střílel na náhodné chodce zepředu.

Policisté ve středu potvrdili, že podle balistické zkoušky se v obou případech zřejmě střílelo ze stejné zbraně. [celá zpráva]

V uplynulých dnech policie prověřovali také variantu, že se zmíněnými případy souvisí i střelba na odpočívadle u lesa za Řevničovem. Neznámý pachatel zde střílel po ženě a po pětičlenné posádce auta, která jí šla na pomoc.

"Všechny tři případy mají v obecné rovině shodné rysy. Tedy střelnou zbraní v lesním porostu jakoby bez motivu. I když v případě útoku na ženu u Řevničova a osádku auta, která jí přispěchala na pomoc, se jako nejpravděpodobnější jeví loupežný motiv," řekl Právu zástupce středočeského policejního ředitele Václav Kučera.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám