Hlavní obsah

Zloději zastřelili muže, když vykrádali dům

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIROSLAV

Vraždou skončilo ve čtvrtek kolem 2. hodiny ranní vloupání do rodinného domku, při kterém neznámí pachatelé zastřelili na Malinovského náměstí v Miroslavi na Znojemsku 57letého druha majitelky domku, který trvale bydlí v Praze.

Článek

Pachatelé se vloupali do domku s cílem krást a nepočítali s tím, že se někdo z obyvatel vzbudí. Po činu ujeli neznámo kam a policisté po nich pátrají.

"Máme zjištěno, že v kritickou dobu se na místě činu pohybovalo osobní auto Ford Escort tmavé barvy a s ním i kombík nezjištěné tovární značky. Rádi bychom v této situaci požádali obyvatele Miroslavi a přilehlých obcí o pomoc při zjištování pohybu a případně i registrační značky obou vozidel, a to zejména v době od od jedné hodiny do dvou hodin dvaceti minut," uvedla Lenka Drahokoupilová ze znojemské policie.

Podle informací, které se Právu podařilo získat, šlo o vloupání do rodinného domku, který stojí v řadové zástavbě na Malinovského náměstí v Miroslavi. Zatím není jasné, zda oba automobily patřily pachateli nebo pachatelům, ale oba se v kritickou dobu pohybovaly kolem místa, kde došlo k vraždě. Veškeré poznatky je možné sdělit kriminalistům na telefon 974622021 nebo na linku 158.

Podle statistiky je to letos už 24. vražda na jižní Moravě. Za poslední měsíc evidují policisté dva případy vraždy nebo pokusu o vraždu, kdy pachatel střílel na oběť. První se odehrála 30. června ráno v Jaselské ulici v Brně, kde skupina pachatelů přepadla 44letého podnikatele, kterého ze samopalu postřelili do nohy a sebrali mu tašku, v níž měl půl miliónu korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

V centru Brna lupič střílel ze samopalu

V centru Brna v Jaselské ulici se ve čtvrtek dopoledne odehrálo brutální loupežné přepadení. Pachatel na svou oběť vystřelil ze samopalu a sebral jí kufřík,...

Výběr článků

Načítám