Hlavní obsah

Opilecká hádka na přehradě v Brně skončila střelbou

– Brno
Právo, mh

S opilým agresorem u brněnské přehrady měl co dočinění o víkendu čtyřicetiletý muž. Pánové si spolu podle policie nejprve chvíli povídali, pak došlo k hádce. Sedmačtyřicetiletý opilec vytáhl pistoli, tzv. flobertku a začal střílet do vzduchu a následně vystřelil i po druhém muži.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Brněnská přehrada. Ilustrační foto

Článek

Střela ho naštěstí zranila jen lehce za uchem, ovšem to ho mělo rozlítit natolik, že agresora, stále střílejícího do vzduchu, povalil na zem a několikrát ho udeřil pěstí do obličeje. Dvojice následně skončila v nemocnici k ošetření. Útočník nadýchal bezmála tři promile, druhý muž jedno a půl.

Případ policisté dále šetří. Na základě zjištěných informací vyšlo najevo, že uvedený střelec má patrně v opilosti velké problémy s ovládáním.

„V roce 2014 totiž také v silně podnapilém stavu zaútočil na svoji přítelkyni v chatě. Kromě výhrůžek, že ji uloží do rakve, se ji pokusil udeřit krumpáčem do hlavy. Žena naštěstí stačila uhnout a nástroj se zasekl do zdi. Za tento skutek si muž odseděl šestnáct měsíců za mřížemi a vězení ho patrně nemine ani tentokrát,“ uvedla k případu mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám