Hlavní obsah

Mladík odpaloval na poli výbušninu, málem přišel o ruce

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Vážným poraněním na obou rukách skončil v neděli pokus o odpálení podomácku vyrobené třaskaviny. Šestnáctiletého mladíka z Uherského Brodu musel vrtulník transportovat do brněnské nemocnice.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

S nápadem vyrobit si vlastní výbušninu přišla skupinka čtyř mladíků ze Slovácka koncem minulého týdne. V neděli ji pak šli odpálit na pole za Uherským Brodem.

„Bylo krátce po sedmnácté hodině, když chlapci začali manipulovat s třaskavinou, kterou doma vyrobil šestnáctiletý mladík. Nikdo z party si bohužel nepřipouštěl, co všechno se může stát při neodborné manipulaci,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Ve chvíli, kdy mladík třaskavinu vkládal do nádoby a připravoval k odpalu, nečekaně vybuchla. Chlapec utrpěl poranění na obou rukách.

„Zranění si vyžádalo letecký transport do nemocnice v Brně. Dva jeho kamarádi skončili se zraněním v Uherskohradišťské nemocnici,“ poznamenala mluvčí s tím, že čtvrtý chlapec vyvázl bez zranění.

Zbytek nebezpečné výbušniny přišel na místo zneškodnit profesionální policejní pyrotechnik.

Reklama

Výběr článků

Načítám