Hlavní obsah

Šéfa Národní demokracie Bartoše zadržela policie

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedu ultrapravicové strany Národní demokracie Adama B. Bartoše ve čtvrtek dopoledne zadržela policie. Strana to uvedla v prohlášení uveřejněném na svých stránkách. Právu to potvrdila i jeho spolupracovnice Lucie Hašková. Pražská policie odmítla celou věc komentovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš

Článek

„Adam B. Bartoš byl zadržen bezmála deseti policisty v civilu v momentě, kdy se ze svého automobilu, kam si odešel pro věci, vracel zpět do bytu,“ je uvedeno v tiskovém prohlášení, které ve čtvrtek vydala Národní demokracie.

Strana dále uvedla, že policie po zadržení provedla prohlídku Bartošova bytu a začala prohledávat i kanceláře strany v pražských Holešovicích. Policisté se měli nejvíce zajímat o dokumenty strany.

Mluvčí pražské policie Jan Daněk na otázku Práva, zda je Bartoš skutečně zadržen, odpověděl: „Tuto informaci vám nemohu potvrdit.“

Bartoš byl již v minulosti postihován kvůli svým výrokům. Během letošních Velikonoc ho policie zadržela na protiislámské demonstraci, svolané jeho stranou, kvůli výhrůžkám politikům v době schválení uprchlické dohody Unie a Turecka. „Je to vlastizrada toho nejhrubšího zrna. Je to vlastizrada, která musí být potrestána trestem nejvyšším,“ řekl Bartoš 26. března krátce předtím, než byl zadržen.

Jihlavský soud navíc před měsícem Bartoše spolu s dalším členem Národní demokracie Ladislavem Zemánkem kvůli jejich antisemitským výrokům nepravomocně odsoudil k trestu odnětí svobody na rok s podmíněným odkladem dvou let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám