Hlavní obsah

Kamión uvízl na přejezdu v Moravském Písku, závoru prorazil na poslední chvíli

Hodonín

Řidič zahraničního kamiónu vjel v pondělí na přejezd v Moravském Písku na Hodonínku ve chvíli, kdy blikala červená světla a sklápěly se závory. Vůz zůstal uvězněný na kolejích. Čtyřiapadesátiletému řidiči se podařilo závoru prorazit a odjet jen pár sekund předtím, než místem projel rychlík.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil kamión uvízlý na přejezduVideo: Policie ČR

 
Článek

Z jaké země kamión pochází, policie nesdělila. Na návěsu bylo ale logo firmy PO Ferrymasters, která je registrována v Severním Irsku s pobočkou v nizozemském Amsterdamu. Řidiče už policie obvinila z trestného činu obecného ohrožení.

Foto: Policie ČR

Proražená závora na přejezdu na Hodonínsku

„Ke zmiňovanému přejezdu se rychlostí 160 km/h od Hodonína přibližoval rychlík EC. Jak později strojvůdce uvedl, asi 500 metrů od přejezdu viděl, jak tam vjelo nákladní vozidlo a zůstalo tam stát. Okamžitě použil rychlobrzdu a začal houkat,“ informoval ve středu mluvčí policie Petr Zámečník.

Podle něj to zřejmě donutilo řidiče kamiónu k tomu, aby se rozjel a jednu ze závor prorazil. Podle videozáznamu, který pořídil náhodný svědek, chybělo do srážky pouhých pět sekund. Když řidič kamiónu překonal přejezd, zastavil, aby si zkontroloval, zda nemá poškozené auto. Následně však pokračoval v jízdě a policisté ho zadrželi až několik kilometrů od přejezdu.

Hrozí mu osm let

„Řidiče kamiónu policisté zadrželi a zahájili proti němu trestní řízení pro trestný čin obecného ohrožení. V krajním případě by mohl být odsouzen až na osm let odnětí svobody,“ shrnul Zámečník. Z jaké země muž pochází, policie neřekla.

Foto: Policie ČR

Proražená závora na přejezdu na Hodonínsku

V únoru byl odsouzen na 8,5 roku vězení Polák Slawomir Sondaj, který zavinil srážku kamiónu s pendolinem ve Studénce. Při nehodě se zranily dvě desítky lidí a tři lidé zemřeli. [celá zpráva]

Na stejném přejezdu se podobná událost odehrála také v říjnu, kdy na něj vjel řidič kamiónu, ačkoli svítila červená světla. Naštěstí ale prorazil závoru a ujel. V prosinci za to dostal devětadvacetiletý portugalský řidič José Augusto Costa Goncalves stotisícovou pokutu. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka kamiónu s pendolinem ve StudénceVideo: Aleš Honus, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám