Hlavní obsah

Řidič čisticího auta se zabral do práce a uvízl mezi závorami. Před vlakem jednu prorazil

Právo, mip
Česká Lípa

Další nákladní auto ohrozilo provoz na železnici. Ve Starých Splavech u Máchova jezera na Českolipsku uvízl v pondělí na přejezdu čisticí vůz značky Iveco. Jeho osmapadesátiletý řidič nedával podle policistů pozor na to, co se děje kolem něj.

Foto: Policie ČR

Řidič čistícího auta prorazil závoru

Článek

„Čistil silnici a nevšiml si, že je aktivované zvukové a světelné signalizační zařízení upozorňující na příjezd vlaku. Konkrétně se jednalo o nákladní vlak směřující od České Lípy do Bakova nad Jizerou,“ popsala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidič se pak řídil tím, co slyšel jako doporučení po srážce kamiónu a pendolina ve Studénce. Že by měl v případě nouze přerazit závoru a z kolejiště vyjet. To také udělal. Výměna závory přijde Správu železniční dopravní cesty na dvacet tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Řidič čistícího auta prorazil závoru

„Řidič se bude zodpovídat ve správním řízení, ve kterém mu hrozí sedm trestných bodů, půlroční zákaz řízení motorových vozidel a pětitisícová pokuta,“ doplnila policejní mluvčí.

Provoz na trati byl na několik hodin zpomalený, protože správce trati musel vyměnit závoru a vlaky místem jezdily jen rychlostí 10 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám