Hlavní obsah

Předměty na trať u Teplic dával 14letý chlapec, chtěl vidět vykolejit vlak

– Teplice
Právo, koc

Chtěl jsem vidět vykolejit vlak, přiznal policistům čtrnáctiletý chlapec, který podle svých slov minulý týden dvakrát položil předměty na koleje mezi Teplicemi a Proboštovem. Provoz na trati byl proto na několik hodin zastaven.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté vyšetřovali případy jako obecné ohrožení, za tento trestný čin hrozí až osmileté vězení. S ohledem na věk pachatele ale policie případ odloží. „Podnět na opatření policisté poslali orgánu sociálně-právní ochrany dětí," doplnil Vítek.

V prvním případě dopravil školák na trať padesátikilogramový kus betonu. Škoda na lokomotivě přesáhla 50 tisíc korun. V druhém případě umístil na koleje velký kámen, do kterého narazil osobní vlak s padesáti cestujícími. Následkem střetu byla opět poničena lokomotiva, nikdo z pasažérů se nezranil.

Policisté pak místo preventivně sledovali. „V pátek přišel ke kolejišti chlapec, který položil na trať velkou větev, tu hned vzápětí přejel projíždějící vlak," uvedl mluvčí. Chlapec se na místě přiznal, že ve všech případech položil předměty na koleje on.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám