Hlavní obsah

Dealer hodil balík marihuany do světlíku, vytáhnout ho museli hasiči

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté obvinili třiačtyřicetiletého muže, který podle nich několik let prodával zájemcům marihuanu. Pro tyto účely využíval soukromý klub, který sám provozoval. V případě odsouzení mu hrozí až pětileté vězení, sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Marihuanu museli ze světlíku vytáhnout hasičiVideo: Policie ČR

 
Článek

V době zákroku zásahové jednotky podezřelý muž zahodil balík s marihuanou do světlíku. Kriminalisté proto na místo přivolali hasiče, kteří se pro něj museli dostat pomocí speciální lezecké techniky. Balík marihuany vytáhli ven na laně.

„Zadržený nejprve provozoval restauraci, tehdy pod názvem V3S. Hlavním smyslem tohoto zařízení byl centralizovaný prodej marihuany, což její konzumenti velice dobře věděli a poměrně hojně se zde srocovali. Časem se zalekl svého pomyslného věhlasu a s tím spojeného možného postihu. Do jeho restaurace se totiž začali stahovat nejen „štamgasti“, ale také jednoznačně závadové osoby," popsal Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté zadrželi na Letné dealera marihuanyVideo: Novinky

Restauraci podle policie zavřel a udělal z ní privátní klub jen pro vybrané zákazníky. Těm nejvěrnějším dokonce pořídil vlastní čipy, kterými se bez problému dostávali dovnitř. Časem ale zjistil, že uživatelé marihuany půjčují čipy cizím lidem, a tak se zase vrátil ke staré metodě vrátného.

"Dveřník, tedy téměř výhradně právě třiačtyřicetiletý muž, fungoval na zaklepání, kdy si průzorem ve dveřích zkontroloval zákazníka. Pokud byl klient takzvaně v pohodě, pustil ho dovnitř a prodal mu tu půl gramu, tu gram sušiny za odpovídající cenu," doplnil Hulan.

Policejní vyšetřování navíc ukázalo, že s marihuanou muž obchodoval minimálně od roku 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám