Hlavní obsah

Namol opilý 15letý chlapec pro bratra nedošel, našli ho na zemi před školkou

– České Budějovice

Namol opilý patnáctiletý chlapec vyrazil ve čtvrtek pro svého mladšího bratra do školky v Českých Budějovicích. Před budovou ho našli ležet místní strážníci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Strážníci vyjeli ke školce po telefonickém oznámení. Chlapec ležel u vstupních dveří, nereagoval na jakékoliv podněty, ale v ohrožení života nebyl. Strážníci ho přesto položili do stabilizované polohy a přivolali záchrannou službu.

„Následně bylo zjištěno, že se jedná o patnáctiletého mladíka z Českokrumlovska, který si do školky přišel vyzvednout svého mladšího bratra. O celé události byla neprodleně informována matka podnapilého hocha,“ informoval mluvčí strážníků David Štýfal.

Mladíka převezla záchranka do nemocnice, kde se podrobil dechové zkoušce. Ta ukázala téměř tři promile alkoholu v dechu. Případem se bude podle Štýfala dále zabývat orgán ochrany dětí. Kde hoch k alkoholu přišel, mluvčí nesdělil.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám