Hlavní obsah

Dahlgren motá hlavu psychiatrům

Právo, pko

Už více než měsíc měl být uzavřen vyšetřovací spis případu Američana Kevina Dahlgrena, který je podezřelý z vraždy svých čtyř příbuzných v Brně-Ivanovicích. Jenže závěr kauzy komplikuje prodlužující se znalecké zkoumání. Podle informací Práva totiž znalci z oborů psychologie a psychiatrie dohledávají další informace o Dahlgrenově duševním stavu.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren

Článek

„Vyžádali si ještě další materiály nutné ke zpracování zprávy, což prodloužilo zkoumání,“ řekl Právu zdroj obeznámený s případem.

Není vyloučeno, že znalci chtějí probrat i případné jeho záznamy z jeho domoviny, což by mohlo dobu na vypracování posudku ještě prodloužit. Po dokončení posudku už by přitom mohli vyšetřovatelé spis předat státnímu zastupitelství, které by ho postoupilo soudu s návrhem na obžalobu. Posouzení duševního zdraví čtyřiadvacetiletého Američana je přitom pro celý případ stěžejní.

Vraždil jednoho po druhém

Pokud by totiž znalci dospěli k závěru, že Dahlgren trpí závažným duševním onemocněním, kvůli kterému mohl být nepříčetný v době, kdy podle vyšetřovatelů brutálně vraždil jednoho příbuzného za druhým, nemohl by být za své jednání souzen. V úvahu by pak připadalo jeho umístění do zabezpečovací detence, jejíž brány už by nikdy nemusel opustit.

Dahlgrena viní vyšetřovatelé z čtyřnásobné vraždy z léta 2013. Měl zavraždit svou sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny tak, jak postupně přicházeli do svého domu, kde předtím Američanovi nabídli dočasný azyl po dobu jeho pobytu v Česku.

Po činu se měl Dahlgren pokusit zamést stopy tím, že mrtvá těla zapálil. Sám pak odjel do Vídně, kde nasedl na letadlo do USA. Tamní policie ho po příletu zadržela a loni na konci srpna jej americká justice vydala do Česka.

Reklama

Související témata:

Související články

Dahlgrenovi se do rekonstrukce čtyř vražd nechce

Rekonstrukce na místě činu bývá jedním z klíčových důkazů při vyšetřování. Nejinak je tomu i v případě čtyřnásobné vraždy v Brně, z níž je podezřelý Američan...

Výběr článků

Načítám