Hlavní obsah

Po výbuchu v garáži shořel v Českých Budějovicích celý dům, tři mrtví

Právo, ČTK, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Při výbuchu v rodinném domě v Lidické ulici v Českých Budějovicích zemřeli ve čtvrtek po poledni tři lidé - muž, žena a dítě. Uvedl to mluvčí policie Miroslav Doubek. Původně se uváděla jen jedna oběť, další se našly později. Požár zlikvidoval celé stavení a hasiči na místě stále pracují.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Ženu a dítě našli hasiči až po likvidaci požáru a závěrečném průzkumu objektu. Policejní mluvčí uvedl, že oběti byly obyvateli domu, nepotvrdil však, že byly v příbuzenském vztahu. U všech obětí byla nařízena soudní pitva.

Exploze se podle prvních informací ozvala z přilehlé garáže a požár se rozšířil velmi rychle na celý dům. „Přesnou příčinu výbuchu zatím nevíme. Na místě stále pracují dvě jednotky profesionálních hasičů z Českých Budějovic, které mají požár pod kontrolou,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Oheň pohltil celý dům včetně garáže se dvěma osobními automobily. Hasiči kolem 16:00 ještě dohašovali jednotlivá doutnající ložiska požáru.

Večer začali stavbu strhávat pracovníci odborné firmy. kterým pomáhají hasiči. "Statik uvedl, že dům není způsobilý k obývání a rozhodl o jeho demolici," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

O nutnosti strhnout dům hovořil kvečeru druhý mluvčí. "Podle statika je dům nestabilní, pokud se v nejbližších chvílích sám nezhroutí, určitě bude stržen," informoval Doubek.

Lidická ulice bude podle něj minimálně další dva dny uzavřena. Doprava je odkloněna na okolní komunikace, trolejbusy nahradily autobusy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám